Afvallen

Gezonde voeding

Gezonde voeding is erg belangrijk voor elk mens. Je krijgt er weerstand van en wordt er fitter van. Voor mensen die willen afvallen is gezonde voeding nog belangrijker. Maar wat is gezonde voeding nu eigenlijk? In dit artikel leggen we aan de hand van makkelijke stappen uit, hoe je gezonde voeding gemakkelijk kunt herkennen.
Tips bij het onderscheiden van gezonde en slechte voeding
Het klinkt allemaal erg gemakkelijk en bijna iedereen denkt dat hij of zij wel weet wat gezond is en wat niet. Echter valt dit in de praktijk toch tegen. Om het allemaal toch wat makkelijker te maken en om te checken of jij wel écht gezond eten stellen we hieronder een aantal tips voor je op.

Koolhydraten

Bij het onderscheiden van gezonde voeding of minder gezonde voeding gaan we eerst kijken naar de koolhydraten. Deze zijn te onderscheiden in twee soorten, te noemen; snelle koolhydraten en langzame koolhydraten. Hoe kun je deze soorten koolhydraten nu herkennen? Eigenlijk is het heel simpel. Ten eerste ga je kijken of een product suiker bevat. Suiker zijn snelle koolhydraten en zijn ook ongeveer de slechtste koolhydraten die er bestaan. Bevat een product veel suiker, laat het dan staan als je een gezonde levensstijl wilt aanhouden. Andere producten die snelle koolhydraten bevatten zijn aardappelen, witte rijst en pasta. Deze kun je vervangen door zilvervliesrijst of volkoren pasta.

Slechte vetten

Ook vetten zijn onder te verdelen in twee soorten, namelijk verzadigde en onverzadigde. Onverzadigde vetten zijn gezond en verzadigde vetten zijn minder gezond. Onverzadigde vetten zitten vooral in vette vis, noten, olijfolie en pindakaas. Ook kun je heel gemakkelijk op de achterkant van een product zien of het veel of weinig verzadigde vetten bevat.
Hopelijk ben je wat geholpen bij het kiezen van de juiste voeding als je de volgende keer in de supermarkt rondloopt. Mocht je meer willen weten lees dan het volledige artikel op www.snelafvallen-droogtrainen.nl .