Gezond rijst recept eenvoudig te bereiden

In aanvulling op de kwaliteit van het voedsel dat je verbruikt, is de hoeveelheid van belang bij het overwegen van goede eetgewoonten. Neem hetzelfde aantal calorieën als je verbrandt in en zorg ervoor dat je gewicht stabiel blijft. Als je meer inneemt dan je verbrandt, leidt dat tot gewichtstoename. Wanneer jouw vetweefsel ophoopt, loop je het risico op het ontwikkelen van een of meer gezondheidsproblemen, zoals hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, ademhalingsproblemen, diabetes en kanker. Een gezonde maaltijd zonder overtollige calorieën helpt je niet alleen beter voelen, maar kan je leven verlengen. Dit is een uitstekende authentieke Mexicaanse rijst recept (niet te verwarren met Spaanse rijst) die ook nog super gezond is.
Ingrediënten
1 kop langkorrelige witte rijst
1 eetlepel plantaardige olie
1 1/2 kopjes kippenbouillon
1/2 ui, fijngehakt
1/2 groene paprika, fijngehakt
1 verse jalapeno peper, fijngesneden
1 tomaat, zonder zaadjes en fijngesneden
1 blokje kippenbouillon
zout en peper naar smaak
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 kop gehakte verse koriander
1 teentje knoflook, gehalveerd
In een middelgrote steelpan, kook de rijst in de olie op middelhoog vuur voor ongeveer 3 minuten. Giet kippenbouillon en breng aan de kook. Roer de ui, groene peper, jalapeno, en in blokjes gesneden tomaat erbij. Breng op smaak met bouillonblokjes, zout en peper, komijn, koriander en knoflook. Breng aan de kook, dek af en zet het vuur laag. Kook gaar voor ongeveer 20 minuten.

Bekijk voor meer gezonde recepten, yesrecepten.nl