Kant-en-klaar maaltijden zijn makkelijk maar bevatten meestal wel veel slechte ingrediënten. De producten hebben vaak veel vetten en zout. Door deze ingrediënten worden kant-en-klaar maaltijden als ongezond gezien. Over het algemeen zijn kant-en-klaar maaltijden en fastfood niet bevorderlijk voor de gezondheid en één van de belangrijkste oorzaken van obesitas bij mensen. Er zijn veel betere alternatieven zoals natuurlijke producten.

 

Niets in huis hebben

Veel mensen hebben moeite met het snacken en snaaien. ’S avonds op de bank met een film is de verleiding groot om er wat lekkers bij te pakken. Veel mensen kiezen dan voor iets lekkers. Als je het niet in huis hebt dan kun je het ook niet eten. Als je het wel in huis hebt wordt de verleiding alleen maar groter. Zorg ervoor dat je alleen maar gezonde producten in huis hebt. Je hebt dan geen andere keus dan wat gezonds te pakken. Je kunt bijvoorbeeld een salade pakken, een wortel of een stuk fruit.

 

Het ongezonde eten weggooien

Zolang je het ongezonde eten niet hebt weggegooid blijf je altijd de verleiding houden. Met het ongezonde eten binnen handbereik is de kans groter dat je eraan toegeeft. Als het eten in de buurt is dan werkt dit je alleen maar tegen. Het is juist  de bedoeling dat je niet meer denkt aan het ongezonde eten. Aangezien je het toch niet meer wilt eten kun je het net zo goed weggeven of weggooien. Afvallen wordt makkelijker zonder continu in de verleiding te zijn.

 

Variëren in wat je eet

Iedereen zegt altijd dat variatie in het eetpatroon belangrijk is maar waarom eigenlijk? Het maakt het afvallen makkelijker en je zorgt er op deze manier voor dat het lichaam niet bepaalde voedingsstoffen tekort komt wat bijvoorbeeld bij een crashdieet wel het geval is. Doordat je varieert heb je nog steeds veel verschillende smaken tijdens het afvallen. Je hebt misschien dan wel minder keuze omdat je caloriearme voedingsmiddelen eet maar dat wil niet zeggen dat je niet lekker mag eten. Integendeel zelfs. Juist als je aan het afvallen bent kun je veel nieuwe dingen proberen.

 

Verlangens naar ongezond eten

Als je gevarieerd eet dan verlang je minder naar het ongezonde eten. Je hebt dan meestal niet eens het idee dat je aan het afvallen bent omdat je nog steeds lekker eet. Afvallen en lekker eten gaan goed samen. Afvallen terwijl je alleen maar dingen eet die je niet lekker vindt is moeilijk. Dat is niet voor veel mensen weggelegd om het vol te houden. Als je weinig lekkers eet dan worden de verlangens naar ongezond eten alleen maar groter.

Gezond eten: neem afscheid van kant-en-klaar maaltijden en fastfood

Je zou ook interesse kunnen hebben in