Iedereen kent de uitspraak wel: “4 uur Cup-a-Soup!”. Dit soepje lijkt het ideale tussendoortje, maar is dat wel zo? In dit artikel lees jij welke positieve en minder positieve kanten een kopje Cup-a-Soup met zich meebrengt.

Cup-a-Soup, maar wel met mate
De verpakking van Cup-a-Soup belooft groentes, kruiden en geen conserveermiddelen. Maar hoe gezond is Cup-a-Soup? Het antwoord is: niet zo gezond dan de meeste mensen zouden denken. In sommige varianten van de soep zit ongeveer anderhalve gram zout. Dat is ongeveer 25% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Daarnaast zit er in een zakje een aantal suikerhoudende ingrediënten zoals melksuiker, glucosestroop en/of maltodextrine. Daar komt dus de ‘oppepper’ vandaan. Maar zitten er ook positieve kanten aan een bakkie Cup-a-Soup? Jazeker!

Cup-a-Soup is een makkelijk tussendoortje
Gooi de gedroogde Cup-a-Soup in een mok, heet water erbij en klaar! Naast de eenvoudige bereidingswijze, is Cup-a-Soup ook makkelijk verkrijgbaar en lang houdbaar. Daarbij komt dat je kunt variëren. Ga je voor de Cup-a-Soup Classics, zoals de Kippensoep of Pittige Tomaat? Of ga je voor de Cup-a-Soup extra, zoals de Groene Tagliatelle & Kaas?

Cup-a-Soup zorgt voor een oppepper
Neem even een momentje voor jezelf met een hete kop soep in je handen. Tussen maaltijden door even wat in de maag, maar dan wel iets met weinig calorieën. De nieuwe versies van Cup-a-Soup (in de verpakking met karton-look) zijn nu zelfs gemaakt zonder toegevoegde smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen.

Cup-a-Soup let op duurzaamheid
Cup-a-Soup zet zich met de komst van de nieuwe verpakking, meer in op duurzaamheid. Ingrediënten van de soepen zijn steeds vaker duurzaam. Ook wordt er gelet op een gedegen watermanagement en wordt gebruik van duurzame energiebronnen gestimuleerd.

Conclusie, een lekkere kop Cup-a-Soup is niet direct slecht, maar het is geen maaltijdvervanger. Geniet op z’n tijd van een kopje Cup-a-Soup en drink het met mate! Ben je wel opzoek naar volwaardige maaltijdvervanger? kom dan Onbeperkt Sushi Eten in Utrecht 

Cup-a-Soup als tussendoortje

Je zou ook interesse kunnen hebben in