Wij behoren tot de grootste koffiedrinkers ter wereld. Dat klopt: ter wereld. In Nederland drinkt bijna niemand helemaal geen koffie. Ruim 6,5 miljoen liter koffie gaat er per dag doorheen. Een koffiemachine kan dan ook niet ontbreken bij de echte koffieliefhebbers. Wij hebben hier een aantal apparaten op een rij. Zo vind jij de machine die het beste bij jou past.

Filter koffieapparaat

Nog steeds is het old school filterapparaat niet weg te denken. De ideale keuze als veel koffie nodig is. Een grote kan zetten en er staat een aantal mokken koffie klaar. Je kan er tegenwoordig als bedrijf voor kiezen om je koffie mokken te bedrukken met bedrijfslogo. De warmhoud plaat van het filterapparaat zorgt ervoor dat de koffie warm blijft. Zo kan je er nog iets langer van genieten. Koffiebonen kopen voor een filtermachine is tegenwoordig ook een goede optie. Voor extra verse koffie is een ingebouwde bonenmaler een mooie optie.

Senseo

Bij miljoenen Nederlanders bemachtigde het Senseo-apparaat een plek in de keuken. Perfect voor één-kops-drinkers die snel een kopje koffie willen. Het is kwestie van een zak koffiepads aanschaffen in de supermarkt en good-to-go. Je hoeft het niet bij zwarte koffie te houden, want cappuccino, mocca en zelfs een latte machiato caramel behoren tot de opties. In 2015 kwam Senseo in samenwerking met Douwe Egberts met een vernieuwde versie van de Senseo. Het vernieuwde apparaat heeft echt heet water, in tegenstelling tot de voorganger waar het wel eens lauw was. Ook gaat het nieuwe apparaat automatisch uit na 30 minuten.

Nespresso

Waar Senseo gebruik maakt van koffiepads gebruikt Nespresso capsules. Met een Nespresso-apparaat is dat lekkere kopje koffie snel klaar. Zo is het water van het Pixie model binnen 30 seconden opgewarmd. Een fan van cappuccino met verse melk? Dan is de Lattisima met een ingebouwd melkresevoir ideaal. Helemaal uitpakken met een melkresevoir of liever een kleine simpele machine? Je vindt Nespresso-apparaten in verschillende prijsklassen.

Met bonen

Koffiemachines met bonen worden steeds populairder. Haal kwaliteit koffiebonen en je bent een barista in eigen huis. De prijs van deze machines ligt een stukje hoger dan de klassieke Senseo, maar daar staat echt verse koffie tegenover. Een machine met bonen klinkt als veel werk voor een kopje koffie. Toch hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. Met de volautomatische apparaten heb je met één druk op de knop een bakje koffie van versgemalen bonen. Net als bij Nespresso is een melkresevoir bij een koffiemachine met bonen mogelijk. Laat die latte machiato maar komen.

Koffiemachines voor de grote koffiedrinkers

Je zou ook interesse kunnen hebben in