Als we eerlijk naar onze barbecue avondjes kijken kan je zeggen dat de meesten van ons niet goed kunnen barbecueën. Je heb aardig wat ervaring nodig om goed te kunnen barbecueën. Barbecueën is iets waarbij je het grootste gedeelte van de tijd goed moet opletten. Terwijl wij eigenlijk gezellig met een drankje aan de tafel willen zitten. Met de volgende tips wil ik je graag een stapje vooruit helpen om beter te gaan barbecueën.

De barbecue 

Het klinkt misschien heel simpel en logisch maar het begint bij het kopen van de juiste barbecue. Koop een houtskoolbarbecue. Dit brengt meer smaak aan het vlees. Er is niks mis met gas barbecues alleen het doet niks goed met de smaak. Daarnaast heb je een barbecue nodig met een deksel. Met deksel zorg je er voor dat de warmte gecontroleerd blijft. 

Bij een houtskoolbarbecue hoort natuurlijk houtskool. Naast houtskool is het goed voor de smaak om ook nog wat houtsnippers te gebruiken. Het verscheelt per vlees wat voor soort houtsnippers je kan toevoegen. Bij vis is eikenhout zeker een aanrader.

Geduld

Barbecueën vraagt een hoop geduld en concentratie van je. Ook met het klaar maken van de barbecue. Als de vlammen er in staan kan je nog lang niet het vlees er op leggen. Controleer de temperatuur goed, dit doe je door je hand 12 centimeter boven het rooster te houden. Als dit te lang kan (zonder pijn te hebben) is de temperatuur te laag. Controleer de temperatuur over het hele rooster. Schuif nog wat kolen heen en weer zodat het overal even warm is. Is de barbecue op de juiste temperatuur? Dan kan je voorzichtig beginnen met het vlees er op leggen. Houd de deksel zo veel mogelijk er op zodat de temperatuur het zelfde blijft. 

Het vlees

Alles wat je zelf maakt smaakt beter. Denk bijvoorbeeld aan de hamburgers die je zelf maakt met heerlijke kruiden. Dit smaakt altijd beter als de voorverpakte hamburgers uit de plaatselijke supermarkt. 

Ook is het proberen van nieuwe dingen aan te raden. Tegenwoordig is het meer als alleen een hamburger en een kip op de barbecue. Probeer bijvoorbeeld een stukje zalm dat je laat bakken op citroen schijfjes. Zo plakt de zalm niet vast aan het rooster en heeft de zalm een heerlijke smaak van een vleugje citroen.

Uitje

Je kan ook op meerdere plaatsen als uitje een barbecue workshop volgen. Zeker een BBQ workshop in Amsterdam is aan te raden. Dit is een goed bereikbare locatie voor de meeste mensen. Naast de workshop kan je ook een heerlijke barbecue catering krijgen met een stel vrienden of familieleden. Zo kan je barbecueën op een hele leuke en gezellige manier leren.   

Fan van barbecueën? Leer het van de professionals

Je zou ook interesse kunnen hebben in