Kip, we raken er maar niet klaar mee. Als je het 10 Nederlanders vraagt vinden 9 van hen kip lekker en maar liefst 7 van hen zetten kip op nummer 1. Wat maakt het nu zo dat kip geliefd is onder Nederlanders, en zeker Nederlanders die koolhydraatarm leven?

Wel, kip biedt heel veel smaak en heel veel variatie. Je kan kip dan ook prima inzetten als koolhydraatarme lunch of diner, maar kip misstaat ook niet in een ontbijt of salade. Sterker nog: als je goed zoekt kun je op basis van kip heel veel hartige taarten maken die volledig koolhydraatarm zijn.

Was jij nog op zoek naar koolhydraatarme recepten met kip? Weet dan dat je hier heel veel voordeel uit kan halen.

Voordelen van kip

Kip is dus erg geliefd onder mensen die een koolhydraatarm dieet volgen en dus van plan zijn te gaan afvallen. Of in ieder geval gewicht willen verliezen. De vele voordelen van kip verklaren dan ook al voor een groot deel waarop kip zo geliefd is, namelijk:

Kip is een bron van eiwitten. Eiwitten zijn voedingsstoffen die je a) een verzadigd gevoel geven, b) je niet dikker kunnen maken, c) voor heel veel energie zorgen en d) spieren helpen herstellen en spiermassa helpen opbouwen.
Kip is op allerlei manieren te bewerken. Je kunt het bakken, braden en met allerlei heerlijke marinades insmeren om de smaak toch elke keer weer anders te houden.
Kip wordt door sporters gebruikt, vanwege de eiwitten. Maar ook helpt kip je lichaam gezond te houden en is het niet zo’n heel vet stukje vlees (en daarmee verschilt kip weer van vlees en vis).
Een ander belangrijk voordeel is dat kip een relatief goedkoop stukje vlees is. De meeste mensen kunnen zich dus meerdere malen in de week kip permitteren, wat van veel soorten vlees en vis helaas niet te zeggen is.

Kip is dus geliefd in binnen- en buitenland. En zeker in de koolhydraatarme keuken kom je kip veelvuldig tegen.

Recepten op basis van kip

Maar wat ga je nu maken op basis van kip? Je kan er, zoals gezegd, zoveel kanten mee uit dat het voorstelbaar is dat je het even niet zou weten. Nou, we geven je graag een aantal ideeën om met kip aan de slag te gaan.

Door de salade

Maak een frisse en fruitige salade van allerlei slasoorten, groenten, een stukje ei én koude reepjes kip. Door het ei en de kip krijg je veel eiwitten binnen en kan de salade prima dienen als lunchgerecht. Je kunt eindeloos variëren in de salade, waardoor je ook elke dag iets anders mee kan nemen naar het werk.

In de soep

Een kippensoep is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens goed bij koud weer. Het helpt keelpijn verminderen en kan zelfs helpen om verkoudheid te verlichten. Maar los van dat alles is en blijft kippensoep een heel lekker lunchgerecht dat je zeker koolhydraatarm mag noemen en dus perfect zal staan in een koolhydraatarm dieet.

Gewoon stukjes kip

Wanneer je minder creatief bent, of gewoon zin hebt in kip, kun je natuurlijk ook gewoon de blokjes kip opwarmen en meenemen naar het werk. Even in een pan, magnetron of oven en je hebt een lekker warm lunchgerecht dat uit niets meer bestaat dan het onderwerp van dit artikel: kip.

Conclusie

Kip is geliefd als ingrediënt onder koolhydraatarme diëters, omdat er weinig koolhydraten inzitten en wel veel eiwitten. Daarnaast kun je kip op allerlei manieren inzetten als gerecht (soep, salade en ga zo maar even door). Het is dus een flexibel, vriendelijk en gezond stukje vlees dat ook nog eens goed te betalen is!

Kip als veelzijdig stukje koolhydraatarm vlees

Je zou ook interesse kunnen hebben in